The Biscuit Barrel

Silliness, or a deep metaphor for modern angst?

Cica complex

with one comment

Poţi să aflii multe despre o cultura uitandu-te unde şi ce mănâncă. De asemenea poţi deduce multe şi din locaţia lor. Balta proaspătă de urină din faţa lor spune şi ea multe. Miresmele îmbietoare a 100 de fast food-uri si a 200 de bălţi de urină se împletesc cu horcaitul adânc al maşinilor care aşteaptă lângă trecerea de pietoni pe care roiesc studenţii ca nişte găini grăbite către birt. In lumina farurilor clipocesc vesel trasurile de pe hainele studentilor atragand ganganii si alte fiinte curioase, fascinate de lucruri sclipitoare. Din geamul maşinilor rasuna imnuri lipsite de sens şi cultura care zburda peste garduri pana in terase unde sunt ascunse de alta muzică care de obicei este de acelasi nivel. God is dead and so is disco. Umanitatea încă nu dar nici ea nu mai are mult.

In fata unei clatitarii studentii stau cuminti la coada, barfind si asteptand. Pe lângă ei se plimbă o mâţă vărgată. Un student îi aruncă o bucată de clitită. Mâţa îşi arcuieşte spatele cand o miroase, se aşează şi se uită la studenţi în continuare. E gurmandă. Îşi permite sa fie, studenţii se poartă în general frumos cu pisicile cand încearcă să îşi adune kharma bună pentru sesiune. Pe bucata de clătită s-au aşezat deja 3 muşte fără atâtea pretenţii ca şi mâţa, numai pentru a fii înecate de un tsunami miniatural cauzat de un taxi care a dat într-o baltă. Alte muşte stau într-un roi compact deasupra trotuarului de pe aleea studentilor, roiul poate fi văzut doar din anumite unghiuri, cand au lumina in spate, sau poate fii simţit cînd treci prin el şi mănânci vreo două insecte înaripate. Pe lângă trotuar se plimbă doi porumbei unsuroşi de la dormitul în coşurile fast-food-urilor. Ori sunt atâta de domesticiţi încât nu le mai este frică de oameni, ori sunt sinucigaşi. Cel mai probabil este ca sunt sinucigasi, nici un animal normal nu ar trăii in complex, porumbeii au optiunea centrului. O ţară a făgăduinţei unde nu ajung vreodata carne tocată. E foarte probabil ca porumbeii unsurosi şi indiferenţi să fie formată din cei excluşi, antisociali.

Pe lângă ei trece Brus Li (Bruce Lee) din complex şi ei nu schiţează nici un gest, merg mai departe ca o reclamă la whiskey, nu ca ei ar şti asta. Pe cealaltă parte a trotuarului stă liniţit un copac solitar. Pe o creangă atârnă 2 vrăbii, pe trunchi sta lipit un afiş pentru un festival de jazz care va rămâne anonim iar pe rădăcinile lui stă un copil de cam zece ani cu o pungă de lapte la gură, suflă în ea repetitiv şi liniştit. Oare ce se va întâmpla cu oamenii ăştia cînd laptele se va vinde doar la cutie sau la bidon?

O fată aşteaptă în faţă la Pret. Ochii incep sa ii clipocească. dintr+o dată mai vii când îşi vede iubitul venind spre ea. A întârziat dar asta nu mai contează acuma. Se îmbrâţişează şi se sărută. La doi metrii de ei un cerşetor a privit toata şcena dar imediat ce pleacă cei doi mintea lui zboară înapoi la munca cea de toate zilele. Îşi lamentează picioarele pierdute într-un fel de teatru suprarealist. Cănd treci pe lângă el poţi vedea că încă mai are picioare daca ai chef să te şi uiti. Majoritatea oamenilor care îi lasă banii nici măcar nu se uită la el. Nu există nici un fel de contact. Elo o face pentru că poate şi pentru că vrea iar oamenii continuă să ţi dea bani pentru ca este un gest egoist. O fac pentru ei, nu pentru el.

Written by CyberFaust

Iulie 18, 2008 la 2:18 pm

Publicat în Random ramblings

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nu ai observat diferenta de look dintre porumbeii din complex si cei din centru? Uita-te cu atentie la ei, mai ales la cei de la 3F si o sa vezi despre ce vorbesc.

    Cristina

    Iulie 24, 2008 at 3:12 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: