The Biscuit Barrel

Silliness, or a deep metaphor for modern angst?

Fufa creştina în jungla AKA Rambo IV

leave a comment »

ramboposterign.jpg   John Rambo este al 4-lea film din legendara serie. Chestia e ca Rambo sunt niste filme care preety much, along with the Terminator, definesc filmele de actiune bune. Rambo tragand cu mitraliera inca defineste cel mai bine, macar pentru mine, America. Aia este America, de fapt. Rambo tragand cu mitraliera in locuitori ai asiei. Dar nu vreau sa zic ceva urat despre america, ca aici nu vorbim de ea, vorbim de Rambo.When we last saw our hero nu mai stiu ce facea, dar era foarte nevericit si distrus de viata. A htoarat sa se retraga in jungla, si sa isi traiasca viata prinzand serpi, pescuind cu arcul si alte chestii foarte manly. Also, si-a gast si un hobby, amu face carduri din fier forjat. Well, garduri, sabii, elice de barca, si tot asa.

In jungla Birmaneza sunt si necazurile clasice, armata omoara oameni, oameni se oftica, si omoara armata inapoi, da nu la fel de multi, asa ca armata se oftica si mai rau si omoara si mai multi oameni. Imi palce filmul pentru ca prezinta razboiul si man’s inhumanity to man foarte bine. You can tell killing is wrong from this movie. Dar totusi, it is entertaining cand Rambo macelareste sute de soldati birmanezi trimitand-ui sa isi cunoasca divinitatea, daca au una.

Asta nu prea il deranjeaza pe Rambo, pentru ca e el ofticat pe lume si asa, si nu prea ii mai pasa. Isi vede de ale lui, da iaca cand e omul mai fericit la pensie, vin si tampitii de crestini (nothing personal) bogati care s-au gandit, hai mergem acolo la razboi si le dam biblii si propovaduim numele domnului, ca nu ni se intampla nimic, that shit only happens in the movies. This doesn’t work well in real life, and it works ever worst cand esti si intr-un film, pentru ca rezultatele sunt evidente. Chestia e ca cu ei e si o tipa, blonda, that kinda strikes rambo as nice, si desigur, e si cu iubitul, si el doctor, sau crestin, sau ce o mai fi. Oricum, Bun samaritean care merge sa ajute saracii oameni din asia.

Astia pleaca, si ce sa vezi, ii prinde armata. Rambo merge sa ii salveze, si nu dau spoilere, dar va puteti imagina ca omoara jumatate din burma in doing this. Si nu exagerez.

Rambo este un film de actiune ca pe vremuri, cum nu am mai vazut de mult timp, faorte mult timp, si mi-a palcut la nebunie. Gata cu filmele de actiune with sissy heroes like hitman sau bourne. We are back to the roots, pure action, no fancy suit and no nothin, just man vs man with a gun.

Rambo IV este un film de actiune curat si genial, si ii aplaud talentul actoricesc si regizoral al lui Stallone. Pentru ca merita aplauze pentru o capodopera a cinematografiei moderne.

Written by CyberFaust

martie 7, 2008 la 3:57 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: