The Biscuit Barrel

Silliness, or a deep metaphor for modern angst?

Homo videns 2.0

with one comment

trecand peste faptul ca sartori nu auzit de web 2.0 :)) oricum totusi carte e centrata pe tv. profu meu de filosofie din liceu m-a invatat sa analizez lucrurile in functie de context, asa ca primul lucru pe care l-am facut a fost sa ma uit la varsta autorului. am concluzionat ca la varsta lui e ft comod si chiar sadico-distractiv sa lansezi previziuni apocaliptice sau macar autodistructive. al doilea aspect, nationalitatea. ca telespectator al televiziunii italiene, a asistat la o tara unde fete de gen ciciolina intra in politica, deci o tara unde intr-adevar imaginea cantareste putin cam mult si in mod gresit.
si acum, miezul:D mie mi se pare ca majoritatea premiselor lui sartori sunt gresite. si la fel de gresit mi se pare sa deviezi discutia in directia profului pentru ca el ne-a dat bibliografia. – ganditi-va ca el are cont pe hi5, asa ca cel putin anti-net nu cred ca e-. asadar, ideea de unde s-a pornit totul, cum ca omul comunica prepoderent prin limbaj oral e gresita pentru ca nu ia in calcul marea majoritatea a mesajelor transmise non-verbal. va invit sa cititi tehnici de manipulare sa vedeti asta-. astfel, mi se pare ca neaga complexitatea naturii umane. + mesajele subliminale. in al doilea rand, totul pare scris ca si cum inainte de invenatarea televiziunii oamenii ar fi fost candva mai destepti. ft gresiti,e pentru ca majoritatea stiua doar ce s eintampla in imeidata lor apropiere, plus filtrele popa, primaru, invatatoru, etc, cititndu-se oricare roman romanesc sutdiat in lceu se vede asta. copii din ziua de azi sunt din ce in ce mai informati si inteligenti, eu am invatat engleza si italiana de la televizor, plsuca in raport cu ceilalti copii aveam o cultura mai vasta. si asta pentru ca adoram sa ma uit la tv si jucatul cu papusile ma plicitsea enorm pentru ca mi se parea ca simuleaza realitatea. de fapt noi, noua generatie suntem indobitociti in opinia lui sartori. persoanele care discern ceea ce vad la televizor au toate sansele sa il utilizeze in favoarea lor.
a, si citatul acela despre traitul vietii e relativ, dat fiind faptul ca sartori condamna mersul la discoteca si ascultarea muzici in casti la un moment dat, chiar daca nu in mod indirect. sa fim seriosi, cati dintre noi nu facem asta?

Signed, anda.

Written by CyberFaust

Februarie 7, 2008 la 6:45 pm

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Anda draga… daca punei si poza ta inainte de articol, te ceream de nevasta. Preoteasca, parohie, gaini, cotet etc… visul oricarei femei, sunt sigur.

    tezeu

    Februarie 7, 2008 at 7:22 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: