The Biscuit Barrel

Silliness, or a deep metaphor for modern angst?

Book review: Hell’s Angels

leave a comment »

The book is a walk of the wild side of the 60s with Hunter S. Thompson.

Cu vreo zece ani inaintea infamei excursii in Vegas, plin de droguri si frica Hunter a petrecut un an in compania copiilor lui Marlon Brando din „The Wild One”. The only, Hell’s Angels.

This is stupid. Nu ma consider demn sa fac book reviews, mai ales la o carte atata de cool ca Hell’s Angels. Sunt foarte impresionat de ea si de cat de diferita e de Fear and Loathing si de The Rum Diary si de Screwjack. Nici nu stiu cat de mult se numara ca „gonzo” povestea nu este despre Hunter, desi el este exact in mijlocul actiunii.

Hunter a stat un an in compania infamilor Hell’s Angels si cartea le arata adevarata fata, sunt brute, nu le pasa, sunt loseri totali, dar nu sunt linistiti si la locul lor, sunt oameni care au pierdut totul si se razbuna. Imaginea publica a clubului, popularizata de presa si de „The Lynch Report” era departe de adevar. Erau brute inculte, un fel de Ion pe motocicleta si fara idei de pamant si dragoste dar cu mai multa violenta si sex dar aveau motive sa fie. The path of the outlaw is not a easy one, it demand total abandon to the now, there is no future. Drogurile sunt si aici omniprezente dar cultura drogurilor in america tocmai isi deschise portile, LSD-ul era inca legal si popular in cercurile inalte, intelectuale, de prin facultatile americane.

Povestea urmareste perioada de glorie a clubului si ultimele horcaituri ale spiritului adevarat de american outlaw distrus de prea multa faima, publicitate si alte chestii faorte americane. Imi place de Thompson pentru ca reuseste sa scrie o carte foarte obiectiva in care distruge multe legende despre hell’s angels prin munca metodica si logica.

Feel the power of research!

Written by CyberFaust

Octombrie 8, 2007 la 8:13 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: