The Biscuit Barrel

Silliness, or a deep metaphor for modern angst?

IRAF

leave a comment »

Si pe metropotam

International Romani Art Festival si-a deschis portile cu intrare libera pentru prima data (speram din multe) la Timisoara intre 31 august si 6 septembrie. Prima editie a festivalului are tema „So keres Europa?” si este un festival care promoveaza integrarea rromilor in societate renuntarea la prejudecati si alte aspiratii la fel de hipioate. Lucrurile merg bine, scopurile hipioate sunt promovate prin actiuni la fel de hipioate: concerte live, expozitii foto, proiectii de filme, parade, spectacole de teatru si dans, targuri, work-shopuri, dezbateri, conferinte. Lucruri foarte interesante pentru care merita sa iti faci timp, mai ales concertele. Dar, desigur, fiind prima editie, ca la orice prima editie, se mai intampla sa mearga omul la carturesti la o dezbatere si sa fie numai vreo 4 fotografi asteptand in fata semnului de „INCHIS”………sau lansarea tranvaiului antidiscriminare, pictat de copii si a carui lansare s-a reprogramat pe loc fara sa anunte pe nimeni……..DAR CONCERTELE MERITA!

In prima seara, vineri,31 august, entertainment-ul a fost asigurat de Dance Trauma si de Kultur Shock, o trupa de gypsy punk/ alternative din Seattle, adusi pentru festival, and worth every penny!

Sambata the king has entered the building! Nightlosers si Elvis Romano au zdranganit pe scena intr-o nebunie de fun-fun-happy-happy-OMFG, iaca-l pe elvis pe scena!

Luni, totul s-a mai linistit, pe scena (acum mutata in piata Traian) au aparut Dj Vasile si Shukar Collective care nu au mai reusit sa distreze publicul ca Elvis sau Kultur Shock, dar probabil deja se plictisisera de atata distractie :D.

Marti, pe malurile Begai (adica pe iarba, langa Jazz Club, apar Tamango iar miercuri Romano Drom, Rona Hartner si Mahala Rai. But first, LA carturesti se tine etapa nationala a concursului de Public Speaking „Discriminagora” ARDOR, o treaba semi-oficioasa sponsorizata de Consiliul ONU Pentru Refugiati. Toata lumea a fost de acord ca discriminarea e rea, si ca toti oameni, negrii, rromii si ungurii sunt egali and all that hippy stuff. Da, chiar si ungurii.

Joi, the great finaly e asigurat de The Serious Road Trip Romania, trupa de teatru Heavenly Hell si Florin Niculescu.

Lectia zilei e ca stereotipurile sunt ridicole, rasismul la fel and we’re all just one big happy family, chiar si ungurii.

[insert picture of the woman with gold teeth here]

A 2-a lectie a zilei, si de fapt a saptamanii e ca e foarte greu sa organizezi un festival cat de cat important dar cand exista o dorinta comuna sa se faca ceva iese ceva distractiv si care merita cateva ore, chair si mai multe din timpul oamenilor.

Cu ceva noroc la vremea asta anul viitor vom avea inca un International Romani Art Festival, mai amre si mai breaz ca asta.

Written by CyberFaust

septembrie 4, 2007 la 3:21 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: